"Ako SAD uvedu opet sankcije - mudro ćemo odgovoriti"

Rusija će pokazati mudrost u odabiru načina na koji bi mogla da odgovori na potencijalne sankcije SAD usmerene protiv 35 visokih ruskih zvaničnika i biznismena.

Izvor: B92

Nedelja, 26.09.2021.

21:00

Ilustracija: Profimedia

To je danas izjavio portparol Kremlja Dmitri Peskov.

"Moramo da odgovorimo mudro. Siguran sam da će predsednik Vladimir Putin pokazati takvu mudrost, kada god bude potrebno", rekao je Peskov za TV kanal "Rosija-1", prenosi TAS S.

Sankcije protiv 35 ruskih državljana odobrio je Predstavnički dom američkog Kongresa, ali one još nisu stupile na snagu, jer mora da ih odobri administracija predsednika SAD DŽozefa Bajdena.

Peskov je rekao da će reakcija ruskog predsednika na eventualno uvođenje sankcija biti "uglavnom predvidljiva", jer je teško razumeti razloge za ovakav trend, "posebno nakon onoga što je rečeno na sastanku Putina i njegovog američkog kolege Bajdena na samitu u Ženevi u junu."

"Ovo se apsolutno kosi sa rezultatima samita", kazao je Peskov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: