Nemačka: Aktivisti prekinuli štrajk

Dvojica aktivista koja se bore protiv klimatskih promena prekinuli su štrajk glađu ispred nemačkog Bundestaga.

Izvor: B92

Nedelja, 26.09.2021.

11:42

Nemačka: Aktivisti prekinuli štrajk
Ilustracija: Depositphotos/ bedobedo

Štrajk su prekinuli nakon što je vodeći kandidat za novog kancelara Nemačke prihvatio da se sastane s njima nakon današnjih opštih izbora.

Odluka je doneta samo nekoliko sati nakon što su štrajkači juče odbili i vodu i hranu zahtevajući da Olaf Šolc, kandidat Socijal-demokrata, stranke levog centra, javno objavi da se Nemačka suočava sa vanrednom klimatskom situacijom, pre nosi AP.

Štrajkači su potvrdili da ih je Šolc pozvao juče popodne, sedam sati nakon što su odbili da piju vodu, kao i da su pristali na javni sastanak s njim u roku od mesec dana nakon glasanja.

Šolc je i sam potvrdio ovaj dogovor u svom saopštenju na Tviteru, rekavši da je spašavanje života primarno.

Kandidat Šolc i njegova dva rivala - iz stranke Zelenih i bloka Unije desnog centra - odbili su prvobitni zahtev štrajkača za sastanak pre izbora, iako je pitanje klimatskih promena bilo centralno u izbornoj kampanji.

Aktivisti su upozorili da planovi političkih partija nisu dovoljno dalekosežni da bi se globalno zagrijavanje ograničilo na 1,5 stepeni Celzijusa (2,7 Fahrenheita).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: