Tunis: 113 članova najveće partije podnelo ostavku

Više od 100 zvaničnika islamističke Enahda partije iz Tunise, među kojima su poslanici i bivši ministri, podneli su danas ostavku.

Izvor: Tanjug

Subota, 25.09.2021.

12:09

Tunis: 113 članova najveće partije podnelo ostavku
Ilustracija: Depositphotos/ Shanin

Oni su ostavku podneli u znak protesta zbog načina na koji rukovodstvo vodi stranku.

Rojters ocenjuje da je ovo najveći udarac dosad za stranku koja se suočava sa ozbiljnim raskolom.

Enahda, najveća partija u parlamentu, nalazi se u krizi nakon što je predsednik Kais Sajed smenio vladu i suspendovao rad parlamaneta 25. jula.

U zajedničkoj izjavi, 113 članova partije kaže da su podneli ostavke zbog pogrešnih odluka rukovodstva Enahde, što je dovelo do izolacije stranke i propusta da se ta partija uključi u bilo koji zajednički front kako bi se suprotstavila Sajedovim odlukama.

Među članovima koji su podneli ostavku ima osam poslanika i sedam bivših ministara, uključujući i ministra zdravlja Abdelatifa Mekija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: