Najtraženiji kriminalac "izrešetan" u sudnici VIDEO

Jitender Man Gogi ubijen u sudnici u glavnom gradu Indije, Nju Delhiju, zbog čega je zavladala neviđena panika u zemlji.

Izvor: Jutarnji list

Subota, 25.09.2021.

11:16

Najtraženiji kriminalac
Foto: Profimedia

Dvojica muškaraca su prerušena u advokate ušli u sudnicu u indijskom gradu Nju Delhiju i tokom saslušanja izrešetali najopasnijeg kriminalca u zemlji, Jitendera Mana Gogija, kom je trebalo da počne suđenje za višestruke zločine - ubistva, otmicu, prevaru i mnoge druge.

Ubistvo se dogodilo u opštini Rohini, a veruje se da su lažni advokati, koje su pripadnici obezbeđenja ubili, pripadali klanu koji je suparnički Gogijevog grupi.

Gogi je bio na popisu najtraženijih osoba u Delhiju, a uhapšen je u martu 2020. zbog sumnje da je počinio ubistvo i iznudu. Bio je glavna meta suparnika jer se brzo nametnuo kao jedan od ključnih igrača u indijskom podzemlju.

Kriminalom je počeo da se bavi još kao tinejdžer, kada je krao automobile i drugu imovinu. Bio je i glavni osumnjičeni za ubistvo popularnog pevača u indijskoj saveznoj državi Harijani.

Incident je doveo do rasprava o sigurnosti u sudnicama u Delhiju. Jedan zvaničnik je istakao da je ubojstvo Gogija pokazalo da se nedovoljno radilo na zaštiti i planiranju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: