Nastavlja se prepiska Vulin - Milanović: "Najgluplji političar"; "Šta bi bilo da sam najpametniji?"

Da je hrvatski predsednik Zoran Milanović najpametniji političar u Hrvatskoj, bio bi u najboljim odnosima i sa Srbijom i sa Srbima, a Vučić mu ne bi bio tema.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/ By Yuriy Boyko
Ilustracija: Shutterstock/ By Yuriy Boyko

To je danas izjavio ministar unutrašnjih poslova Alekandar Vulin odgovarajući na ponovne napade i niz vulgarnih uvreda na račun predsednika Vučića i Vulina.

"Ali, pošto je najgluplji političar u Hrvatskoj, Milanović napada Srbiju, odlikuje ustaške zločince i Vučić mu je važnija tema od privrede u Hrvatskoj", naveo je u saopštenju Vulin.

"Ja govorim u svoje ime, a da je Milanović pametniji, na izborima bi izborio bar jednog ministra koji bi možda osetio potrebu da stane u njegovu zaštitu, ovako i može da govori jedino sam o sebi, što jeste u redu, ali kada počne da govori o drugima, bolje da ćuti", odgovorio je ministar Vulin predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću.

S druge strane, odgovarajući na ove reči, hrvatski predsednik izjavio je da on nema "svoje galamdžije i bukače" koji će, kaže, na "sva usta" izvređati srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

"Ja ću neke stvari koje nisu prijatne reći svojim rečima, iz svojih usta. Ja sam najgluplji političar u Hrvatskoj i neka trljaju dlanove, što bi bilo da sam najpametniji?", rekao je Milanović novinarima, prenosi Hina.

On je kazao da je ranije upotrebio izraz "ratni huškač", ali ne i "četnik" i da je to nešto gde on povlači granicu.

"I reći ću da je neko 90-ih godina bio ratni huškac, pa ponosan je na to, međutim nikome nisam rekao da je četnik. Oko takvih stvari ipak povlacim jednu crtu, ne idem preko toga", izjavio je Milanović.

Kaže da će njegova izjava da je on predsednik i Hrvata koji ne žive u Hrvatskoj biti "potpuno ili donekle suvišne" kad Hrvati budu sami mogli da biraju svog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

"Teška je situacija u kojoj ja moram reći da sam predsednik i Hrvata koji ne žive u Hrvatskoj, a imaju pravo glasa jer su hrvatski državljani. I ne samo Hrvati, ima u BiH i Bošnjaka i Srba koji imaju hrvatsko državljanstvo. Možda glasaju, možda ne glasaju. Dakle, kada Hrvatima bude omogućeno da kao i druga dva konstitutivna naroda sami biraju svog predstavnika ili predstavnicu u Sarajevu, onda će i te moje reči biti potpuno ili donekle suvišne", rekao je hrvatski predsednik novinarima u Varaždinu.

Podsetimo, već danima unazad hrvatski predsednik Zoran Milanović ne propušta priliku da negativno komentariše Srbiju, kao i da vređa predsednika Vučića i ministra Vulina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 107 idi na stranu