"Prošao je 561 dan otkako smo uveli najoštrije restriktivne mere; Sve prestaju da važe u subotu u 16 h"

Norveška se sutra ponovo otvara i okončava restriktivne mere uvedene zbog epidemije kovida, koje su ograničile društvenu interakciju i otežale rad preduzećima.

Izvor: Tanjug

Petak, 24.09.2021.

14:44

Tanjug/Stian Lysberg Solum/NTB via AP

"Prošao je 561 dan otkako smo uveli najoštrije restriktivne mere u Norveškoj u mirnodopskim uslovima. Došao je trenutak da se vratimo normalnom životu", izjavila je premijerka Erna Solberg.

Restriktivne mere će se okončati u subotu u 16:00, dodala je.

Posle odluke da se više ne zahteva socijalno odstojanje, dozvoliće se ponovo kulturni i sportski događaji u punom kapacitetu.

Erna Solberg je primenila tri od četiri faze plana ka ukidanju društvenih i ekonomskih restriktivnih mera, ali je završna faza odlagana nekoliko puta zbog bojazni od rasta stope zaražavanja.

"Ukratko rečeno, možemo da se vratimo normali", dodala je premijerka Solberg.

U Norveškoj je 76 odsto stanovništva primilo najmanje jednu dozu vakcine protiv kovida, dok je 67 odsto revakcinisano.

"Želim da kažem – Norveška, hvala ti mnogo", kazala je Erna Solberg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: