"Rat" ruskim špijunima i BIA na Jarinju; reagovala i Ambasada

Nakon pisanja albanskih medija da se na Jarinju nalaze dva ruska i jedan beloruski državljanin, oglasili se "sumnjivi" Rusi.

Izvor: B92

Petak, 24.09.2021.

14:09

Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Kosovski mediji su takođe naveli i da oni rade zajedno sa srpskom BIA, u organizaciji protesta na administrativnom prelazu Jarinje, koje je već peti dan blokirano zbog odluke kosovske vlade da zabrani srpske registarske tablice na teritoriji KiM.

Međutim, kako javlja Sputnjik, novinar, koji je za ruski medijski holding Izvestija izveštavao sa severa Kosova, uprkos vizi i ograničenoj dozvoli boravka od dva sata koju je poštovao, mogao je jutros u prištinskoj štampi da pročita kako je "raskrinkan" od bezbednosnih službi tzv. Kosova.

"Laž i izmišljotina", kaže za Sputnjik Sergej Belous, koji je kao prevodilac i producent pratio novinara Petog kanala Olega Derkača do prelaza Jarinje.

"Kolega i ja smo ispratili Olega do administrativnog prelaza kako bi mu pomogli oko prevoda. Niko nije bio ni zadržan ni priveden ni ispitivan,tako da niti je ruska grupa špijuna, kako su nas nazvali, otišla na Kosovo, niti je uhvaćena sa sumnjivim materijalom. Istina je da jedino Oleg prošao, zadržao se dva sata i vratio“, dodao je.

Prištinski portali su, pak, u svemu videli sumnjivu akciju ruske trojke, pa su na portalima objavili imena kao i skenirana dokumenta novinara Petog kanala.

Nešto kasnije oglasila se i Ambasada Rusije u Srbiji saopštenjem da je posredstvom Kancelarije u Prištini Ambasada odmah proverila vest koja se pojavila u medijima kosovskih Albanaca te ceo događaj ocenila kao samovolju i kršenje principa slobode medija o kojima se toliko brinu pokrovitelji kosovske pseudodržavnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: