Zdravstveni radnici u Hrvatskoj bez kovid propusnice neće moći na posao

Od 1. oktobra zaposleni u zdravstvenom sektoru u Hrvatskoj moraće dva puta nedeljno da se testiraju, ukoliko nisu vakcinisani.

Izvor: B92

Petak, 24.09.2021.

14:02

Zdravstveni radnici u Hrvatskoj bez kovid propusnice neće moći na posao
EPA-EFE FILIPPO VENEZIA

U suprotnom neće moći da prime platu. Kovid propusnice biće potrebne svima koji ulaze u krug bolnice, uključujući i ostale radnike i dostavljače.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak poručio je da ako zdravstveni radnici ne žele da se vakcinišu ili testiraju, neće moći da idu na posao.

Uvođenje tzv. kovid propusnica u zdravstveni sistem planirano je od početka sledećeg meseca.

Ukoliko ne žele da se vakcinišu, zaposleni u zdravstvu moraju imati negativan test, a testiranje će za početak biti besplatno.

"Ako neko ne želi da se testira, neće moći da bude na poslu, i to će se upisati u evidenciju radnog vremena. Sistemu će napraviti problem jer će biti potrebno da se nađe zamena, a sebi jer će neopravdano izostati i neće, u skladu sa zakonom, primiti naknadu", upozorio je Capak.

Istakao je da će kovid propusnice biti potrebne i za sve koji ulaze u bolnički krug, poput dostavljača, servisera, radnika u bolničkim kafićima itd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: