Roditelji i đaci, spremite se

Beograd -- Oktobar još nije ni počeo, a skoro 50 odsto opština u Srbiji prešlo je na onlajn ili na kombinovani model nastave.

Izvor: Blic
Podeli
Foto: Depositphotos/racorn
Foto: Depositphotos/racorn

Situacija će se samo komplikovati, budući da broj novozaraženih raste.

Konačna odluka ko će i kako ići na nastavu poslednje nedelje u ovom mesecu očekuje nas danas, kada će Ministarstvo prosvete saopštiti u kojim opštinama škole idu na na onlajn ili kombinovanu nastavu, ili pak, ostaju u režimu rada "uživo".

Takođe, ono što sugeriše da će se povećati broj opština koje će raditi po drugom ili trećem modelu, jeste i da imamo sve veći broj nastavnika koji su zaraženi korona virusom, a učenici sve češće "gube" časove, piše "Blic".

Da li će škole i lokalne samouprave biti u zelenoj, žutoj ili crvenoj zoni neće biti proizvoljno već će zavisiti od nekoliko jasnih parametara: broja vakcinisanih, broja zaraženih u poslednjih 14 dana, procenta pozitivnih testova, trendu rasta ili opadanja broja zaraženih, ali i poštovanju mera u samim školama.

Odlučivanje o modelu nastave donosiće se za teritoriju opštine, odnosno grada u celini, uključujući tu i Beograd. Dakle, gradske opštine se ne bi posmatrale kao posebne jedinice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 187 idi na stranu