"Jasna podrška Venecuele po pitanju KiM"

Nikola Selaković sastao se u Njujorku sa ministrom spoljnih poslova Venecuele Feliksom Ramonom Plasensijom Gonsalesom i zahvalio mu na podršci po pitanju KiM

Izvor: Tanjug

Petak, 24.09.2021.

15:51

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je poručio da Srbiju i Venecuelu veže dugogodišnje prijateljstvo i podsetio da ove godine proslavljamo 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Osvrnuo se i na povezanost dve zemlje koje datira iz Pokreta nesvrstanih zemalja, a ministar Selaković posebno je izrazio zadovoljstvo što je ministar Plasensija potvrdio da će biti u Beogradu na komemorativnom skupu, povodom obeležavanja 60 godina od Prve Konferencije Pokreta nesvrstanih.

Šef srpske diplomatije zahvalio je na kontinuiranoj podršci Venecuele po pitanju od našeg najvećeg interesa, odnosno, jasnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašne nezavisnosti tzv. Kosova, kao i na doslednoj podršci koju nam pružaju u međunarodnim organizacijama.

Selaković je ocenio da su ekonomska i privredna saradnja Srbije i Venecuele nedovoljno razvijene i podvukao naš interes za njihovo unapređenje.

Razgovarano je i o intenziviranju saradnje na visokom nivou, a ministar Selaković je istakao da bi veoma značajno bilo i održavanje političkih konsultacija na nivou dva ministarstva spoljnih poslova.

Ministar Gonsales je zahvalio na podršci Srbije Venecueli i istakao da je Srbija najveći prijatelj Venecuele u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: