"Ispravno, 10 godina su građani Kosova skidali tablice kad su ulazili u Srbiju"

Gradonačelnik Bujanovca Nagip Arifi smatra da je odluka prištinske vlade o reciprocitetu kada su u pitanju registarske oznake ispravna.

Izvor: Kosovo online

Četvrtak, 23.09.2021.

08:19

Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

"Odluka Vlade Republike Kosovo da uspostavi reciprocitet oko registarskih tablica je poštena odluka, uprkos činjenici da može usporiti cirkulaciju naših građana prilikom promene tablica", kaže Arifi, prenosi portal Reporteri.

"Međutim, ovu odluku je potaknula Vlada Srbije koja nije provela Briselski sporazum o slobodnom kretanju i kretanju građana dve zemlje", dodao je on.

Arifi ukazuje da su građani Kosova 10 godina plaćali i uklanjali tablice pri ulasku u Srbiju. "Stalno smo tražili reciprocitet, a poslednja odluka kosovske vlade odnosi se na primenu reciprociteta", rekao je za Indeks onlajn.

Gradonačelnik Bujanovca očekuje da će se reciprocitet primeniti i u drugim oblastima, poput priznavanja diploma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: