Dodik: "Ovo se dešava zbog EU"

Zbog politike Evropske unije Balkan se prazni, izjavio je danas u Budimpšti srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik u obraćanju na 4. demografskom samitu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.09.2021.

12:51

Dodik:
Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

"Dolazim iz zemlje gde nije sve određeno, gde smo nasledili mnoge probleme iz građanskog rata. Tokom građanskog rata u BiH broj rođene dece je bio mnogo veći nego u doba mira. To je potpuno apsurdno", naveo je Dodik.

Istakao je da je politika EU sebična prema Balkanu.

"Moram reći da sebična evropska politika prazni Balkan, koji će se puniti migrantima koji dolaze iz zemalja sa različitim kulturama. Pitam vas – da li će za nekoliko decenija Evropljani živeti u Evropi?", naveo je Dodik.

Istakao je da BiH verovatno još dugo neće postati članica EU.

"Zabrinut sam zbog toga što ne znam u kakvoj će zajednici živeti moja deca i unuci, da li će morati da odu", rekao je Dodik.

On je upitao i zašto je problem to što, kako je kazao, "mi želi da imamo suverenu državu" i istakao da nema države bez porodice niti porodice bez države.

"Mi svakako nećemo biti primljeni u EU, pa ja sada ne moram da vam se ulagujem. Evropa mora da promeni svoj pristup. Kako je moguće da je politički nekorektno govoriti da je majka žena, a otac muškarac? Ja to ne mogu da naučim, logika mi ne prihvata. Oni žele da nametnu svoje vrednosti, a ja bežim od toga", naveo je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: