Brnabić i Selaković imaju sastanke u Njujorku

Premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković održaće u Njujorku održati sastanke sa stranim zvaničicima na marginama 76. zasedanja GS UN.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.09.2021.

14:12

Brnabić i Selaković imaju sastanke u Njujorku
Foto: EPA-EFE/EFEVAIOS CHASIALIS

Premijerka će se oko 15 časova po našem vremenu sastati s premijerom Belgije Aleksandrom De Kroom, a oko 17.30 časova i sa američkim kongresmenom Erikom Svolvelom.

Predsednica Vlade Srbije, kako je najavljeno, obratiće se sutra na generalnoj debati svetskih lidera u UN. Ministar spoljnih poslova Selaković nastaviće od 15.30 časova sastanke u Njujorku sa ministrima spoljnih poslova više zemalja: Kuvajta, Ugande, Mauritanije, Irana, Mađarske, Barbadosa, Mongolije i Gabona.

U sedištu svetske organizacije, prema agendi UN, u 15 sati biće nastavljen plenarni skup obraćanjem presednika Južnoafričke Republike Sirila Ramafose, a planirano je da se kasnije obrati i predsednik Crne Gore Milo Đukanović i predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski. U nastavku generalne debate govoriće i italijanski premijer Mario Dragi.

Generalna debata u sedištu UN traje do 27. septembra, u hibridnom formatu, što znači da se svetski lideri obraćaju uživo iz Njujorka ili putem unapred snimljene video poruke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: