Pokušano ubistvo savetnika Zelenskog; Kijev gleda u jednom pravcu, a odatle kažu: "Zar opet?"

Pokušaj atentata na savetnika ukrajinskog predsednika Sergeja Šefira. Povređen je njegov vozač. Kijev je za to indirektno optužio Rusiju, a Moskva ima odgovor.

Izvor: B92

Sreda, 22.09.2021.

10:31

Pokušano ubistvo savetnika Zelenskog; Kijev gleda u jednom pravcu, a odatle kažu:
EPA-EFE Sascha Steinbach/Ilustracija

U Vozilo savetnika predsednika Ukrajine ispaljeno je više od 10 hitaca. Šefir je preživeo napad, ali je njegov vozuač povređen hicem iz vatrenog oružja.

"Pucano je na Šefira. Tri metka pogodila su vozača, koji se nalazi na jedinici intenzivne nege jer je u kritičnom stanju", rekli su neimenovani izvori lokalnim medjima, a preneo je Sputnjik internešenel.

Napad se dogodio u blizini KIjeva.

Rusija?

Rusija bi mogla da stoji iza pokušaja atentata na glavnog pomoćnika ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, izjavio je danas čelni čovek vladajuće ukrajinske stranke "Sluga naroda" Oleksandr Kornijenko.

"Ruski trag ne treba apsolutno isključiti. Znamo njihovu sposobnost da organizuju terorističke napade u različitim zemljama", rekao je Kornijenko novinarima, a prenosi agencija Rojters.

Moskva odgovorila

Nastojanja da se pokušaj atentata na Sergeja Šefira, prvog pomoćnika predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, poveže sa Rusijom mogu se pripisati preterano uznemirenom emocionalnom stanju, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

"Nažalost, šta god da se dogodi u Ukrajini ovih dana, nijedan od aktuelnih političara ne može da ne poveže sa Rusijom", izjavio je Peskov u vezi sa današnjim incidentom u Ukrajini, a prenosi ruska agencija Tass.

"Naravno, ovo nema nikakve veze sa stvarnim stanjem stvari. To je pre dokaz preterano uznemirenog emocionalnog stanja", rekao je Peskov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: