Treći dan na Jarinju i Brnjaku: Situacija mirna, ali napeta; "Braća sa juga uz svoju braću sa severa" VIDEO

Treći dan na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak stacionirani su pripadnici jedinice ROSU. Tu su i Srbi koji blokiraju prolazne puteve.

Izvor: B92

Sreda, 22.09.2021.

18:55

Treći dan na Jarinju i Brnjaku: Situacija mirna, ali napeta;

Danas je mirno, ali i izuzetno napeto.

Na Brnjaku je došlo do nesporazuma kada je jedan od meštana pokušao da preveze drva za ogrev kamionom registarskih tablica KM, što je kosovska policija shvatila kao novu blokadu. Srbi na Jarinju i Brnjaku su odlučni da ostanu. Razapeli su šatore, a greju se uz pomoć logorske vatre. I Srbi iz Gračanice, kao i iz Štrpca podržali su svoje sugrađane. Razvili su transparent "Braća sa juga uz svoju braću sa severa". Ova dva prelaza nadleću helikopteri KFORA, a tu su i pripadnici EULEKS-a. Osim vazdušnog nadgledanja, prisutne su i kopnene jedinice. Večeras će biti teška noć i na Jarinju i na Brnjaku. Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: