Tražili mu da stavi masku, pucao radniku u glavu VIDEO

Dvadesetogodišnji radnik na benzinskoj pumpi u Nemačkoj upucan je nakon što je zatražio od mušterije da stavi masku na lice.

Izvor: klix.ba

Utorak, 21.09.2021.

11:27

Tražili mu da stavi masku, pucao radniku u glavu VIDEO
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Radnik na benzinskoj pumpi u gradu Idar-Oberstajn, u Rajna-Palatinatu, izgubio je život nakon spora s klijentom oko mera protiv koronavirusa, saopštila je policija u ponedeljak.

Prema policijskom izveštaju, osumnjičen je 49-godišnji muškarac koji je u subotu uveče pucao u zaposlenog na benzinskoj pumpi zbog potrebe nošenja maske u objektu.

Rečeno je da je muškarac ušao na benzinsku pumpu kako bi obavio kupovinu bez maske za lice, a 20-godišnji radnik ga je zamolio da se pridržava propisa. Njih dvojica su se navodno posvađali, što je navelo čoveka bez maske da ode.

Međutim, tvrde iz policije, muškarac se vratio otprilike sat kasnije. Ovaj put je nosio masku, ali ju je skinuo i dvojica muškaraca su započela novu svađu.

Osumnjičeni je tada iz džepa izvukao skriveni pištolj i upucao dvadesetogodišnjaka u glavu. Nakon incidenta osumnjičeni je pobegao pešice.

Policija je ubrzo stigla na mesto događaja i započele potragu za muškarcem. Međutim, sledećeg dana 49-godišnjak je ušao u policijsku stanicu i priznao zločin.

Osumnjičeni je navodno rekao policajcima da se protivi restriktivnim merama protiv koronavirusa i da ga je situacija s pandemijom koronavirusa jako uznemirila.

Kako je naveo, osećao se kao da je sateran u kraj i "nije video drugi izlaz", osim da pokaže primer. Osumnjičeni je smatrao žrtvu "odgovornom za celokupnu situaciju, jer se pridržavala pravila".

Gradonačelnik Idar-Oberštajna Frank Fruhauf izrazio je šok i zaprepašćenje zbog zločina.

"Ovo je prilično nezamisliv, užasan čin koji se dogodio ovde u Idar-Oberštajnu. Takav zločin je bez presedana. Trebaće vremena da se pomirite s tim", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: