Epl ponovo priznao Kosovo?

Poznata kompanija "Epl" prepoznala je teritoriju tzv. Kosova na mapi sa novim operativnim sistemom, prenose korisnici na društvenim mrežama.

Izvor: B92

Utorak, 21.09.2021.

16:56

Default images

Za razliku od prethodnog softvera, sa sistemom iOS15 na ajfonu, lansiranim u ponedeljak, granice tzv. Kosova su označene punom linijom i ne prekidaju se.

Ovaj sistem podržavaju i stariji telefoni.

Ipak, ovo možemo uzeti sa rezervom, jer se kompanija "Epl" (Apple) kompanija još uvek nije zvanično oglasila po ovom pitanju, pa postoji potencijalna varijanta da se vidi iz svake države u skladu sa političkim prilikama i statusom tzv. Kosova u toj državi.

Na starim modelima telefona, iz naše države, teritorija tzv. Kosova je u sklopu Srbije.

Podsetimo, predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani pridružila se internet-kampanji u kojoj se od kompanije "Epl" tražilo da u "Eplove mape" unese ime Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: