Virus stigao do pape – biskup koji se sastao s njim pozitivan na kovid

Slovački biskup grčke katoličke crkve koji se sastao sa papom Franjom tokom njegove posete ovoj zemlji pozitivan je na koronavirus i nalazi se u karantinu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.09.2021.

15:05

Virus stigao do pape – biskup koji se sastao s njim pozitivan na kovid
Foto: EPA-PHOTO/EPA/TOMI LUMBAR/STR/mpc/ow

Papa Franja posetio je Mađarsku i Slovačku u periodu od 12. do 15. septembra, što je bilo njegovo prvo putovanje od operacije koju je imao u julu.

On je održao božansku liturgiju u Slovačkoj, vizantijski obred koji su koristile istočne katoličke i pravoslavne crkve, a kojoj je prisustvovao i biskup.

"Grčko katolički biskup u Prešovu, Jan Babjak, pozitivan je na korona virus i odmah je otišao u samoizolaciju", navodi se u saopštenju crkve.

Dodaje se da je biskup vakcinisan i da pokazuje samo blage simptome bolesti.

Biskupska konferencija Slovačke obavestila je Vatikan o zaraženom biskupu, a papa Franja je u potpunosti vakcinisan.

Slovačka se, kao i druge zemlje u Evropi, sprema za novi talas slučajeva korona virusa, nakon što je pandemija snažno pogodila ovu državu krajem 2020. i početkom ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: