"Pluća su gorela": Otrovna hemijska isparenja u stambenoj zgradi. Slučajan incident?

Najmanje 11 osoba je hospitalizovano kada je u gradu Nju Rošel u Njujorku došlo do otrovnih hemijskih isparenja u stambenoj zgradi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.09.2021.

17:40

Ilustracija: EPA-EFE/Peter Foley

To su danas saopštili iz vatrogasne službe.

Incident se dogodio oko 7.30 ujutro po lokalnom vremenu, a medicinski timovi su tretirali povređene kiseonikom, preneo je "Njujork post".

Povređeni su prebačeni u lokalnu bolnicu, nakon što je hlor za bazen greškom pomešan sa hlorovodoničnom kiselinom za čišćenje, rekao je šef vatrogasne službe Nju Rošela Endru Sendor.

"Ljudi su bili nemoćni, morali smo nekima da pomognemo da izađu iz zgrade. Osim problema sa disanjem, neki su imali i opekotine na koži", dodao je Sendor.

Očevici su rekli za lokalni medij WLNY da je osećaj bio "kao da im gore pluća", dok su očajnički pokušavali da napuste zgradu.

Vatrogasci nisu povređeni, a zgrada je dekontaminirana, provetrena i potpuno očiščena od otrovnih isparenja, dodao je šef vatrogasne službe.

"U ovom trenutku deluje da je u pitanju slučajan incident, nije postojala namera", dodao je Sendor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: