Preliminarno: Posle Putina, Putin

Partija Jedinstvena Rusija, lojalna predsedniku države Vladimiru Putinu, osvojila je 49,42 odsto glasova na parlamentarnim izborima.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.09.2021.

06:57

Preliminarno: Posle Putina, Putin
Foto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN POOL/

Kako je saopštila Centralna izborna komisija (CIK), obrađeno je 80,1 odsto glasačkih listića.

Na drugom mestu je Komunistička partija sa 19,28 odsto, a slede Liberalno demokratska partija Rusije koja je osvojila 7,55 odsto, Pravedna Rusija sa 7,37 odsto i stranka Novi ljudi sa 5,37 odsto, prenela je agencija TASS.

U parlament će ući tih pet stranaka koje su prešle cenzus od pet odsto. Cenzus nisu prešle Stranka rasta sa osvojenih 2,53 odsto, Građanska platforma 1,33, Jabloko sa 1,1 odsto i ostale partije koje su dobile manje od jedan odsto glasova.

Reč je o rezultatima za 225 poslanika Državne dume koji se biraju po proporcionalnom sistemu, odnosno putem lista, dok će preostalih 225 članova donjeg doma parlamenta biti izabrano po većinskom principu, individualnim nadmetanjem kandidata. Izbori za Državnu dumu održani su u Rusiji od 17. do 19. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: