"Situacija na KiM je podvala međunarodne zajednice"

Situacija na Kosovu i Metohiji je podvala međunarodne zajednice, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.09.2021.

18:40

EPA-EFE/FEHIM DEMIR

On tvrdi da je oduzimanje registarskih tablica sa oznakama sa severa KiM, te obaveza vozila iz centralne Srbije da imaju probne tablice i da plaćaju osiguranje "dogovor predstavnika međunarodne zajednice".

Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci ukazao da se Briselski sporazum ne poštuje i tvrdi da međunarodna zajednica ništa nije uradila da formira Zajednicu srpskih opština, prenosi Radio-televizija Republike Srpske.

On kaže i da Albance ohrabruju da iz Briselskog sporazuma "uzimaju šta im odgovara".

Dodik je takvu situaciju uporedio sa sličnom koju su, kaže, imali u BiH.

"Imali smo sličnu situaciju sa tablicama u BiH. Pokušali su da integrišu BiH, pa nisu uspeli. Iz američke i britanske ambasade isto se ponašaju u Sarajevu, kao i u Prištini, gde isto ignorišu Srbe", naveo je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: