Objavljen dokument zbog kog je nastao haos na KiM

Objavljen dokument koji je izazvao današnje tenzije na KiM.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.09.2021.

09:50

Objavljen dokument zbog kog je nastao haos na KiM
Ilustracija: Despositphotos/cboswell

Kako prenose mediji, u dokumentu koji je potpisao ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija u Prištini Dželjaj Svečlja, a na osnovu koga su specijalne jedinice ROSU raspoređene na administrativnim prelazima kako bi oduzimale registarske tablice sa srpskim oznakama, piše da su u obavezi svi sa srpskim oznakama da ih zamene probnim kosovskim tablicama.

U dokumentu piše i da se obezbeđivanje probnih tablica vrši na svim prelazima, da su vozači u obevezi da probne tablice postave na potrebna mesta spreda i pozadi vozil, ai da je rok važenja tablica 60 dana, prenose porištinski mediji.

Takođe, piše i da je taksa za probne tablice pet evra, da će stranke biti snabdevene sa potvrdom zbog uverenja o registraciji vozila.

U dokumentu se navodi da su Agencija za civilnu registraciju i policija Kosova u obavezi da implementiraju odluku.

Dokument stupa na snagu od dana potpisivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: