"Međunarodni partneri Crne Gore da se umešaju"

Podgorica -- Nikola Rakočević, poslanik opozicione DPS Mila Đukanovića, pozvao međunarodne partnere Crne Gore da se "umešaju" u rešavanje aktuelne političke krize u zemlji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/Mehaniq
Foto: Depositphotos/Mehaniq

On smatra da međunarodni partneri Crne Gore moraju da shvate da se, kako tvrdi, u Crnoj Gori dešava postepeno urušavanje evroatlantskog karaktera zemlje, smatra poslanik DPS-a Nikola Rakočević.

"Naši međunarodni partneri žele da vide Crnu Goru u Evropskoj uniji, baš kao što su podsticali našu državu da postane deo NATO saveza", naveo je Rakočević u izjavi za podgoričke Dnevne novine.

Kako kaže, uprkos protivljenju većine političkih subjekata koji sada čine vlast, Crna Gora je krenula evropskim putem.

"Razume se, naši međunarodni partneri brinu o Crnoj Gori, ali pre svega, brinu o svom geopolitičkom interesu. Samo politički naivac to ne razume. Međutim, jednako treba biti naivan pa da se ne vidi da ova vlast radi u interesu država koje su usprotivljene evropskom sistemu vrednosti", rekao je Rakočević i dodao:

"Naši međunarodni partneri moraju da shvate da je posredi postepeno urušavanje evroatlantskog karaktera Crne Gore", naveo je Rakočević.

Ako potraje ovakvo stanje, kako je ocenio, uticaj zapadnih država biće minimiziran, "a tada ćemo uzaludno pokušavati svi zajedno da iskočimo iz lonca panslavizma".

"Geostrateški uticaj Amerike i Evrope na Zapadnom Balkanu će nestati ukoliko Crna Gora ne dobije evropsku vlast čiji stožer je trenutno u opoziciji. Stoga, naši partneri sa Zapada se moraju uključiti u rešavanje društvene i političke krize", naveo je Rakočević, prenela je podgorička Pobjeda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 190 idi na stranu