Zoran Milanović: Mi smo najbolji

Hrvatski predsednik Zoran Milanović, koji predstavlja svoju zemlju na Generalnoj Skupštini UN u Njujorku, pred odlazak izjavio da ga brine situacija u regionu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.09.2021.

08:17

Zoran Milanović: Mi smo najbolji
EPA-EFE/ Antonio Bat

"Ne mogu puno učiniti, ali kao predsednik, moj glas se u regionu čuje, analizira se, kritikuje, ali ja ću nastaviti", rekao je Milanović, a navodi se u saopštenju iz kancelarije hrvatskog predsednika.

On je rekao da je nezadovoljan razvojem situacije u regionu, ocenivši da je Hrvatska tu najracionalniji akter.

"Srećom nije devedeseta, nema opasnosti od izbijanja ozbiljnog sukoba. Međutim, mi moramo gledati šta se događa u našem neposrednom okruženju, a tamo se ljudi ponašaju kao da rata nije bilo i kao da nisu naučili lekciju onoga što se događalo devedesetih godina", poručio je Milanović.

"I u svemu tome najmirniji, najpomirljiviji, najracionalniji smo mi, Hrvatska i ova vlada, i ja kao predsednik, moja prethodnica. Na nama je odgovornost da taj prostor ostaje miran, siguran, da se u Hrvatskoj uredno i sigurno živi. Hrvatska je jako sigurna zemlja“, dodao je on.

Hrvatska, usprkos nesuglasicama na dnevnom novu, "nikada nije bila stabilnija", ocenio je još Milanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: