Sastanak Vučića i Lajčaka

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak boraviće danas i u utorak u Beogradu radi razgovora o primeni sporazuma.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.09.2021.

07:54

Sastanak Vučića i Lajčaka
Foto: EPA-EFE/ Andrej Cukic

Lajčak će u Beogradu razgovarti sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, međunarodnim izaslanicima u Srbiji, kao i sa predstavnicima poslovne zajednice i civilnog društva, saopšteno je iz Delegacije EU u Srbiji.

Iz kabineta predsednika Srbije potvrđeno je da će se Vučić sastati sa Lajčakom u 14 sati u predsedništvu.

Specijalni izaslanik boravio je prošle nedelje u trodnevnoj poseti Kosovu tokom koje je, kako je rekao imao "dobre susrete" sa liderima Srpske liste, Demokratske partije Kosova, Demokratske lige Kosova i Alijanse za budućnost Kosova.

Tokom sastanaka sa premijerom tzv. Kosova Aljbinom Kurtijem i njegovim zamenikom Besnikom Bislimijem razgovaralo se o novom datumu sastanka u Briselu, koji se, prema Lajčaku ne može objaviti pre prethodnih razgovora u Beogradu.

Lajčak je na Kosovu istakao da je važno da su obe strane uključene u proces i da se on nastavlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: