SNSD neće prisustvovati sutrašnjoj sednici PDPS BiH; "Neko u ovoj zemlji mora da shvati"

Šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Novaković Bursać izjavila je da poslanici SNSD neće učestvovati na sutrašnjoj sednici

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.09.2021.

18:05

SNSD neće prisustvovati sutrašnjoj sednici PDPS BiH;
Deposit/Mehaniq

Jer, kako kaže, shodno zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, nisu stečeni uslovi da se odlučuje u parlamentu BiH.

Bursaćeva je za Srnu rekla da bi bio besmislen odlazak poslanika na sutrašnju sednicu Predstavničkog doma i da tamo "glume rad", prenosi RTRS.

"Neko u ovoj zemlji mora da shvati da se parlament, ako je zaista mesto u kojem se donose zakoni, mora jasno izjasniti da je potpuno neprihvatljiva dosadašnja praksa, a posebno slučaj nametanja zakona", naglasila je Novaković-Bursać.

Komentarišući izjavu predsjednika SDS Mirka Šarovića koji tvrdi da ne postoji nikakav zajednički formalni dogovor parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske o neučestvovanju na sutrašnjem zasedanju Predstavničkog doma, Bursaćeva je rekla da poslanici drugih poslaničkih grupa i klubova imaju pravo da odluče u kojem formatu da učestvuju, odnosno ne učestvuju u radu parlamenta BiH.

"Suština je da nije dobro da se mi ponašamo različito na nivou zajedničkih organa jer to onda šalje neke poruke koje od nas javnost u Republici Srpskoj ne očekuje. Javnost Srpske očekuje da delujemo jedinstveno i da se pridržavamo stavova Narodne skupštine Republike Srpske", istakla je Novaković-Bursać.

Ona je ukazala da su predstavnici iz Srpske u zajedničkim organima izabrani da štite interese Republike Srpske.

Predsednik SDS Mirko Šarović izjavio je, komentarišući izjavu člana Predsedništva BiH i SNSD Milorada Dodika da niko od Srba 20. septembra neće ići na sednicu PD PS BiH, da lider SNSD nije ovlašćen da govori u ime njegove stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: