"Za dom spremni" i ustaške zastave na "Festivalu slobode" FOTO/VIDEO

Stanovnici Zagreba izašli su danas na ulice kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog mera koje su uvedene radi sprečavanje širenja virusa kovid 19.

Izvor: Blic

Subota, 18.09.2021.

16:44

Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

Oko 1.000 ljudi okupilo se na Trgu bana Jelačića u Zagrebu na "Festivalu slobode", a jedan od okupljenih je došao u crnoj majici s natpisom "Za dom spremni" i ustaškom zastavom na kojoj je istaknuto slovo "U", prenosi "Blic".

Okupljanje je počelo u 15.00 časova, a inicijativa "Prava i slobode", koja organizuje protest, tvrdi da će to biti najveće javno okupljanje ove godine.

Policija je najavila da će snimati najavljeno okupljanje. Na "Festival slobode" stigao je i Ivan Lovrinović, lider populističke stranke Promijenimo Hrvatsku, koji bi kasnije trebao održati govor, desničar Zlatko Hasanbegović, kao i Velimir Bujanec, neonacista osuđen za plaćanje prostitutke kokainom. "Kako biti čovek i ostati slobodan kad nam se ljudskost i sloboda pokušavaju oduzeti?" tema je ovog okupljanja.

Neki od istaknutih transparenata nose poruke "Stop kovid propusnicama, diskriminaciji i teroru" i "Stop nametanju vakcina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: