Kardinal koji je govorio da su vakcine "napravljene od fetusa" zaražen?; "Ironija života"

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja, obratio se novinarima na letu od Slovačke prema Italiji, komentarišući otpor prema vakcinama u vrhu Katoličke crkve.

Izvor: index.hr
Podeli
EPA-EFE/ Maurizio Brambatti
EPA-EFE/ Maurizio Brambatti

On je izjavio da ne može da objasni zbog čega su neki kardinali skeptični prema vakcini protiv koronavirusa. "To je neobično s obzirom na to da čovečanstvo ima istoriju prijateljstva s vakcinama", rekao je papa Franja, koji se i sam vakcinisao protiv kovida-19.

Prema njegovim rečima, jedan kardinal koji se nije vakcinisao završio je na intenzivnoj nezi nakon što se zarazio koronavirusom. Nije ga imenovao, ali je aludirao na američkog kardinala Rejmonda Burkea, poznatog po antivakserskim stavovima.

Burk je,pre nego što je završio na intenzivnoj nezi, govorio da su vakcine razvijene "korišćenjem ćelija pobačenih fetusa" i da se prilikom vakcinacije "pod kožu stavlja neka vrsta mikročipa pomoću kog vas država kontroliše".ota

"Čak i među kardinalima ima onih koji negiraju vakcine. Jedan od njih, jadan čovek, završio je u bolnici zbog virusa. To je jedna od ironija života", rekao je papa Franja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 464 idi na stranu