Pratio ga vojnik - član kriminalne grupe? Katnić otkazao obezbeđenje: Od ponedeljka me čuva Bog

Specijalni tužilac Crne Gore je medijima pokazao pitanja na koja šef njegovog obezbeđenja mora da odgovori, jer su navodno ugrozili njegovu bezbednost.

Izvor: Vijesti

Petak, 17.09.2021.

14:07

Pratio ga vojnik - član kriminalne grupe? Katnić otkazao obezbeđenje: Od ponedeljka me čuva Bog
Ilustracija: patrice6000/ Shutterstock

Specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić rekao je da će direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu, kojeg ceni, u ponedeljak staviti na raspolaganje policajce koji ga obezbeđuju, da ih ne bi maltretirali zbog njegovog odlaska na Cetinje.

"Od ponedeljka ću javiti da mu stavljam na raspolaganje obezbeđenje i da mu se zahvaljujem", rekao je Katnić, najavljujući da će otkazati obezbeđenje da ne bi ugrozio ljude koji su ga štitili.

"Ja bih na Cetinje ušao kolima, pešice...i nema šanse da ne bih izvršio zadatak", rekao je on.

Katnić je rekao da ga Bog čuva od ponedeljka.

Pratio ga vojnik

Pripadnik Vojske Crne Gore A. S. uhapšen je i nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je postao deo grupe Stefana Đukića i Emila Tuzovića, i da je pratio kretanje glavnog specijalnog tužioca Crne Gore Milivoja Katnića.

Ove informacije danas je na konferenciji za medije u Crnoj Gori saopštio upravo Katnić. Specijalni tužilac Miroslav Turković kazao je da Specijalno državno tužilaštvo sprovodi istragu protiv više lica zbog stvaranja kriminalne organizacije, a protiv dva organizatora i za teška ubistva, davanje mita.

Turković je rekao da su tokom istrage pokrenute protiv grupe Đukića i Emila došli do dokaza da su članovi te kriminalne grupe postali i vojnik A. S. i još jedna osoba B. P.

Turković je rekao da je taj pripadnik VCG opservirao kretanje GST Milivoja Katnića i organizatorima te krimi grupe proslijeđivao informacije organizatorima.

Specijalni tužioci sumnjaju i da je taj član kriminalne grupe odavao informacije o borbenom stanju Vojske Crne Gore, ali i objašnjavao kako se prilikom povrataka iz misija može prenijeti oružje jakog ubojnog sredstva.

Sumnjiče ga i da je ostalim članovima krimi grupe davao oružje, da je nabavljao drogu za kriminalne grupe. "Pronalazio oružje, stanove..."

"Postupajući po nalozima organizatora kriminalne organizacije B. P. je nabavljao i predavao drugim članovima tog klana oružje, pronalazio stanove u kojima su oružje čuvali", rekao je Turković.

A. S. je, sumnjaju tužioci, iz VCG krao ekploziv i predavao ga članovima kriminalne grupe.

On je istakao da se u toj istrazi oslanjaju na materijalne dokaze, da analiziraju komunikaciju, da su pretresli brojne lokacije koje su koristili članovi te kriminalne grupe.

U jednom "štek stanu" koje su članovi te kriminalne grupe iznajmili od građanina A. A. policija je pronašla više oružja, eksploziva, dva kalašnjikova, minu rasprskavajućeg usmjerenog dejstva (MRUD) napunjen sa 900 grama petrita, motocikl, eksploziv amoneks..

Turković je objasnio da je pretresom stana A. S. pronađeno više naoružanja, silikonska maska, municija, kokain... Planirali likvidacije tužilaca, sudija, policijskih funkcionera...

Ta grupa planirala je ubistvo GST Mlivoja Katnića, specijalnog tužioca Saše Čađenovića, policijskih funkcionera, i napad na sutkinju Biljanu Uskoković.

Ova kriminalna organizacija imala je za cilj lišenje života policijskih funkcionera Zorana Lazovića i Ivana Đokovića, rekao je Turković.

"Jedan deo okrivljenih koji su obuhvaćeni ovim postupkom su u bekstvu, preduzimaju se radnje na njihovom lociranju", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: