Rekao Jandrokoviću "Njonjo"; "Počeo je da viče i kazao da sam majmun"

Hrvatski MUP tvrdi da je postupao po standardnom protokolu za štićene osobe.

Izvor: B92

Petak, 17.09.2021.

12:07

Rekao Jandrokoviću
Foto: EPA-EFE/ZOLTAN BALOGH

Naime, obelodanjeno da je jednom Hvaraninu policija zakuzala na vrata samo zato što je predsednika sabora Gordana Jandrokovića u telefonskom razgovoru nazvao "Njonjo", inače uobičajenim nadimkom kojim ga oslovljavaju gotovo svi njegovi i protivnici HDZ-a.

Priču o" Hvaraninu i Njonji", koja se dogodila pre mesec dana, juče je u saboru tokom "aktuelnog prepodneva"pokrenuo predsednik opozicione Hrvatske seljačke stranke, Krešo Beljak. Hvaranin Toni Beroš ispričaoje da ga je policija pozvala na informativni razgovor nakon što je na Dan pobede nazvao Jandrokovića i rekao mu:

"Dobar dan, gospodine Njonjo".

Hvaranin tvrdi da je Jandrokovića pozvao telefonom da bi mu čestitao Dan pobede, ali mu se on najpre nije javljaju na telefonom.

Na tome bi, kaže, sve ostalo, da ga Jandroković, kada je video prospušteni poziv, i naknadno ga pozvao.

"Dobar dan, gospodine Njonjo", jedino je, kaže Beroš, što je uspeo da izgovori, jer je Jandroković odmah počeo da viče i neprimereno psuje nazivajući ga "idiotom i majmunom".

"Opsovao mi je majku, totalno me izvređao i zatim prekinuo razgovor", rekao je Toni Beroš za riječki Novi list.

Kad je priča Hvaranina dospela u javnost, oglasio se MUP koji tvrdi da "štićena osoba ne može ni na koji način da utiče na sigurnosne protokole, odnosno na postupanje ili nepostupanje policije"

Štićene osobe su, tvrde, dužne da prijave svaku komunikaciju sa nepoznatih brojeva telefona, nepoznatih adresa elektronskek pošte i generalno iz nepoznatih izvora.

"Nakon što se sprovede prethodno navedena procedura, nadležne stručne službe preduzimaju mere i aktivnosti iz svog delokruga rada s ciljem utvrđivanja mogućeg ugrožavanja štićene osobe",, navodi se u saopštenju MUP-a.

Jandroković je, pak, u sinoćnjem intervjuu za zagrebačku RTL televiziju, negirao da ima bilo kakave veze s postupanjem policije u vezi sa pričom o "Hvaraninu i Njonji".

"To nije istina, to je jedan od pokazatelja na kom nivou opozicija igra ovakve utakmice. To je toliko ispod nivoa i bizarno da takvo pitanje dođe na 'aktualno prepodne'. Zaštićena sam osoba i o mojoj sigurnosti brinu nadležne službe, ali nisam nikoga prijavio za pretnju", tvrdi Jandroković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: