"Dešavanja na Cetinju - dirigovana iz centara moći"

Politički produkovane podele su najveći teret ostvarenju crnogorskog sna o društvu slobodnih i ravnopravnih ljudi, društvu jednakih šansi.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: TV B92
Foto: TV B92

To je poručio predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, koji se zahvalio ambasadorkama SAD i Velike Britanije na podršci.

Ambasadorke SAD i Velike Britanije u Podgorici, Džudi Rajzing Rajnke i Karen Medoks, poručile su u zajedničkom autorskom tekstu za podgoričke medije da je sada pravo vreme da svi koji žive u Crnoj Gori i koji su posvećeni izgradnji inkluzivne, demokratske države učine što je do njih da se smanje tenzije i pokrene dijalog.

"Nedavna dešavanja na Cetinju, dirigovana iz različitih centara moći, ne mogu i ne smeju ugroziti naše jasno definisane spoljno-političke prioritete koji počivaju na evropskim i evroatlanskim vrednostima i jačanju regionalne saradnje", napisao je Bečić na Tviteru.

Istakao je da je glavni prioritet podizanje kvaliteta života svih građana Crne Gore, postizanje pune vladavine prava, beskompromisna borba sa organizovanim kriminalom i korupcijom, unapređenje obrazovnog i zdravstvenog sistema, praćeno snažnijim ekonomskim razvojem...

Navedeni ciljevi, ističe Bečić, nemaju alternativu.

"Oni su nada, šansa i garant naše evropske budućnosti i naših sigurnih pobeda", napisao je Bečić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 190 idi na stranu