Uhapšen zbog utaje 52 miliona dinara poreza

U Smederevu je uhapšen muškarac zbog sumnje da je utajio više od 52 miliona dinara.

Izvor: B92

Petak, 17.09.2021.

16:11

Uhapšen zbog utaje 52 miliona dinara poreza
Ilustracija:Depositphotos/kelpfish

Vlasnik i odgovorno lice privrednog subjekta iz Smedereva uhapšen je zbog sumnje da je utajio više od 52 miliona dinara, kao i zbog proizvodnje i stavljanja u promet škodljivih proizvoda, falsifikovanja službene isprave i onemogućavanja vršenja kontrole.

Uhapšeni vlasnik je uz pomoć jedne osobe od 2018. do 2020. godine, a na osnovu fiktivno sačinjenih otkupnih listova o navodnoj nabavci meda od više poljoprivrednih gazdinstava podigao gotovinu sa računa privrednog društva u iznosu od 67,4 miliona dinara koju je zadržao za sopstvene potrebe. Takođe, nabavio je šećer i druge artikle radi proizvodnje i distribucije falsifikovanog meda u vrednosti od 55,2 milliona dinara, bez evidentiranja u poslovnim knjigama.

Na taj način, izbegnut je obračun i plaćanje poreza na dodatu vrednost, poreza na prihode od kapitala i poreza na dobit pravnih lica u ukupnom iznosu od 52 miliona dinara.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu i određen mu je pritvor u trajanju od 30 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: