Otac dobio 18 godina zatvora zbog premlaćivanja bebe nasmrt

Beograd -- Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 18 godina zatvora Mišela Tota (30) iz Vršca.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/rook76
Foto: Depositphotos/rook76

Tot je u više navrata tokom juna prošle godine premlatio svog jednomesečnog sina (rođen 3. maja 2020), koji je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici 7. avgusta.

Ovom odlukom odbijena je kao neosnovana žalba Totovog branioca i potvrđena je prvostepena presuda Više suda u Pančevu iz maja ove godine.

Tot je osuđen zbog izvršenja krivičnog dela nasilje u porodici, navodi se u presudi u koju je Tanjug imao uvid.

Osuđen je jer je od početka juna do 25. juna 2020. godine u situacijama kada je novorođenče plakalo, on u više navrata zadavao detetu snažne udarce po licu i potiljku nanevši mu teške povrede opasne po život, usled kojih je novorođenče nakon poslednjih povređivanja od 24. i 25. juna preminulo 7. avgusta na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta u Beogradu, usled oštećenja za život važnih moždanih centara.

Prema stavu Apelacionog suda, pravilno je prvostepeni sud od olakšavajućih okolnosti cenio činjenicu da je Tot krivično delo izvršio u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne u bitnoj meri, kao i da do sada nije osuđivan.

Međutim, kao otežavajuće okolnosti imao je u vidu činjenicu da je beba imala tek mesec dana života i da u tom uzrastu nije u stanju da na bilo koji način ispolji protivljenje ili da se na bilo koji način nasilju suprotstavi.

Kao otežavajuću okolnost sudovi su imali u vidu i vremenski period u kome je nasilje višestruko ponovljeno i nedozvoljavanje ni majci T. M. ni njenoj majci N. M. da zaštite bebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 133 idi na stranu