Produžen pritvor vozaču sa Karaburme

Beograd -- Sud produžio za još 30 dana pritvor L. G. (38), koji je juče optužen jer je 18. jula uveče na Karaburmi svojim automobilom udario dvoje dece i pobegao.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto:Deposit/emevil
Foto:Deposit/emevil

Pročitajte i:

Haos na Manjači: Policiji pretio pištoljem, pokušao da ih pregazi

Produžen pritvor osumnjičenom za udes u kom je poginuo dečak na Karaburmi

Pritvor mu je produžen na predlog tužilaštva zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, precizirala je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Na ovo rešenje suda L. G. i njegov branilac imaju pravo da ulože žalbu.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je juče sudu optužni predlog protiv L. G., kojim je od suda tražilo da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, kao i meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

Galiću prvobitno nije bio određen pritvor, pošto je sudija za prethodni postupak odbio predlog tužilaštva za pritvor.

Međutim, krivično vanpretresno veće suda je usvojilo žalbu tužilaštva i odredilo mu pritvor zbog opasnosti od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.

Zbog prvobitnog puštanja na slobodu L. G. građani su organizovali proteste na Karaburmi, a ministarka pravde Maja Popović je krajem jula inicirala disciplinski postupak pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak koja je odbila da mu odredi pritvor.

Galić se na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem. On je nakon nesreće napustio mesto nesreće, nije se sam prijavio nakon nezgode, već ga je pronašla policija, i nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.

Više puta je bio osuđivan, i to dva puta zbog izvršenja saobraćajnih krivičnih dela.

Tereti se da je 18. jula oko 20.15 upravljajući putničkim vozilom u Ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je vozilom udario i obori tri pešaka koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio mesto nesreće, ostavljajući bez pomoći lica cije je povrede prouzrokovao.

U nezgodi su deca S. B. (2011.) i L. B. (2016.) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, a devetogodišnji dečak je od povreda preminuo u bolnici 22. jula. Otac M. B. zadobio je za sada lake telesne povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 133 idi na stranu