"Da li je dijalog stigao do teme Vučićevog zdravstvenog kartona?" FOTO

Premijerka Srbije Ana Brnabić prokomentarisala je danas međustranački dijalog o uslovnim izborima.

Izvor: B92

Petak, 17.09.2021.

12:47

Foto: EPA-EFE/Zoltan Mathe

Brnabić se, takođe, osvrnula i na izjavu nekadašnjeg kandidata za predsednika Srbije Saše Jankovića da je trpeo jedan vid pritisaka sa raznih strana da se približi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kako bi ga rušio iznutra i u nekom trenutku došao na njegovo mesto.

"Da li je međustranački dijalog o izbornim uslovima stigao do teme zdravstvenog kartona @avucic i da li su određeni strani ambasadori i njihovi potencijalni kandidati već tražili da oni određuju terapiju za srce ili još uvek nismo došli do toga? Pitam kao član SNS, čisto da znamo", objavila je Brnabić na svom Tviter nalogu.

Predsednik Aleksandar Vučić ranije je rekao je da je siguran da Saša Janković nije slagao da su mu ambasade nudile pomoć da ga sruši sa vlasti.

"Zahvalan sam mu što je to rekao, i siguran sam da nije slagao. Za to je potrebna višeslojna analiza, ozbiljnijih tu stvari ima koje su izrečene, i koje svedoče o vremenu u kome živimo. Ukazao bih samo na jednu stvar, koja je prirodna i normalna, i ne treba ljude da iznenađuje. Važno je da je gospodin Janković rekao da su to ambasadori, a ne niži službenici. To je veoma važna činjenica", izjavio Vučić.

Podsećanja radi, savetnica za medije predsednika Srbije, Suzana Vasiljević, kazala je nedavno gostujući na TV Prva da je Janković rekao istinu o pritiscima.

"Saša Janković ni na koji način nije bio blizak predsedniku Vučiću. Jankovića poznajem više godina, poznajući ga nemam razlog da sumnjam u istinitost njegovih reči", kazala je ona.

Suzana Vasiljević je rekla da podkast u kojem je Janković govorio o tim pritiscima ni ona ni predsednik Vučić nisu stigli da pogledaju, zbog posete Angele Merkel, a da je informacija o nuđenju pomoći da Janković sruši Vučića stigla u trenutku kada je ispraćao Merkelovu.

"Službe u ovoj državi rade svoj posao, mi imamo informacije o tome da razne službe rade u ovoj državi, to se dešava svuda u svetu. Svaki ambasador zastupa interese svoje zemlje", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: