Repriza 6. januara? Policija zatražila pomoć: Zaštitite nas

Policija u Vašingtonu danas je saopštila da je zatražila od Pentagona da obezbedi trupe Nacionalne garde kako bi pomogle u zaštiti Kapitola 18. septembra.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2021.

06:20

Repriza 6. januara? Policija zatražila pomoć: Zaštitite nas
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Za taj dan, naime, zakazan je protest ispred tog zdanja.

"Policija Kapitola je zatražila od Ministarstva odbrane mogućnost dobijanja podrške Nacionalne garde ako se za to ukaže potreba 18. septembra", navodi se u saopštenju policijske uprave, prenosi Rojters.

Očekuje se da će se velika grupa ljudi pojaviti na Kapitolu kako bi protestovala zbog hapšenja 600 osoba povezanih sa protestima i neredima 6. januara. ove godine, navodi Rojters.

Hiljade pristalica bivseg američkog predsednika Donalda Trampa, među kojima i članovi ultradesničarskih grupa, okupilo se 6. janura u Vašingtonu na Kapitolu u nasilnim protestima zbog navodne izborne prevare u danu kada se američki Kongres sastajo da potvrdi pobedu Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima u novembru 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: