Tzv. Kosovo tvrdi: "Imamo dogovor sa Europolom"

Ministar tzv. Kosova Dželjalj Svečlja objavio je da je postignut dogovor sa Europolom da ta pokrajina ima oficira za vezu sa tom organizacijom.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2021.

09:11

Tzv. Kosovo tvrdi:
EPA/LEX VAN LIESHOUT

"Zvršili potpisivanje sporazuma sa Europolomom, sa izvršnom direktorkom, Katrin De Bol, kojim je Kosovu omogućeno imenovanje zvaničnog oficira za vezu u Europolu i uspostavljena je sigurna linija komunikacije i razmene informacija sa EUROPOL-om", rekao je Svečlja.

Prema njegovim rečima ovaj sporazum omogućava sigurnu razmenu informacija u borbi protiv međunarodnog kriminala i korupcije.

"Ovi sporazumi će omogućiti saradnju i direktnu i sigurnu razmenu informacija Republike Kosovo, Europola i država članica Evropske unije."

Svečlja je dodao da su potpisani sporazumi dokaz daljeg unapređenja saradnje Kosovske policije i Europola.

"Naša zajednička posvećenost povećanju bilateralnih i multilateralnih sporazuma za međunarodnu policijsku saradnju nastaviće se velikom dinamikom", kazao je Svečlja.

Do sada veze Policije Kosova sa Europolom su prvo išle kroz misiju UNMIK-a na Kosovu a nakon uspostavljanja misije Euleksa preko nje.

Ovo je prvi put da se obezbedjuje direktna veza policije samoproklamovanog Kosova sa Europolom.

Tzv. Kosovo u dva pokušaja nije uspelo da se učlani u Interpol, dok je Svečlja pre nekoliko dana najavio da će se ponovo tokom sledeće godine kandidovati za prijem u toj organizaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: