Uhapšeni zbog nezakonite nabavke medicinske opreme

Portparolka Republičkog javnog tužilaštva u RS Dragica Tojagić saopštila je da uhapšene tri osobe zbog nezakonitih javnih nabavki na početku pandemije.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2021.

16:01

Uhapšeni zbog nezakonite nabavke medicinske opreme
Ilustracija: Depositphotos/emevil

Oni se sumnjiče da su nabavljali zaštitnu opremu i maske po mnogo većoj ceni od realne.

Tojagićeva je navela da je B. Z. uhapšen, a na teret mu se stavlja da je nabavljao zaštitna odela po ceni od 50 konvertibilnih maraka (25,6 evra po komadu), a da je nabavna cena tih odela bila 22,50 KM (11,5 evra).

Ona je navela i da su zaštitne maske, čija ja nabavna cena bila 0,36 KM (0,18 evra), u Institutu za javno zdravstvo fakturisane po ceni od 6,90 KM (3,5 evra).

Osim B. Z, uhapšeni su i S. B. i S. M.

Prema njenim rečima, oprema je nabavljena po znatno višim cenama od tržišne i od nekvalifikovanih ponuđača, bez nadzora nad prijemom medicinske opreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: