Posle haosa Janša poručio: Nećemo popustiti, ulično nasilje nije nikad donelo ništa dobro

Slovenački premijer Janez Janša oglasio se povodom protesta protiv korona mera u toj zemlji, koji su prerasli u sukobe s policijom.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2021.

11:37

Posle haosa Janša poručio: Nećemo popustiti, ulično nasilje nije nikad donelo ništa dobro
Foto: EPA-EFE/JOHN THYS

Na Trgu republike u Ljubljani jučer su održane demonstracije protiv mera za suzbijanje širenja koronavirusa, a slovenski premijer reagovao je na velike nerede u kojima je povređeno nekoliko policajaca.

Janša se javnosti obratio putem svog profila na Tviteru kazavši kako ulično nasilje nikada nije dovelo ni do čega dobrog.

Demonstranti su sinoć, između ostalog, tražili i da Vlada podnese ostavku, a slovenački premijer izjavio je da Vlada Republike Slovenije neće popustiti pod pritiskom te da će insistirati na merama za zaštitu zdravlja građana.

Prema pisanju medija iz ove zemlje, tokom protesta je povređeno nekoliko policajaca, a demonstranti su rasterani suzavcem i vodenim topovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: