Podignuta optužnica protiv bahatog vozača s Karaburme; traži se 10 godina zatvora

Prvi osnovno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bahatog vozača sa Karaburme L. G. (38) zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 18. jula.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.09.2021.

10:00

Podignuta optužnica protiv bahatog vozača s Karaburme; traži se 10 godina zatvora
Kuzmafoto/depositphotos

Naime, on se sumnjiči da je automobilom udario dvoje dece od pet i devet godina na pešačkom prelazu pa pobegao.

Devetogodišnji dečak S. B. je pet dana kasnije od povreda preminuo.

Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo da sud osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora Galića zbog krivičnih dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povredjenom u saobraćajnoj nezgodi, kao i meru bezbednosti Zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

Za prvo delo tužilac je tražio kaznu od osam godina zatvora, a za drugo tri godine, što su inače maksimanlne kazne za ova dela, rečeno je Tanjugu. Takodje je tražio da se Galiću produži pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponivio krivično delo. Galiću prvobitno nije bio odredjen pritvor, pošto je sudija za prethodni postupak odbio predlog tužilaštva za pritvor.

Medjutim, krivično vanpretresno veće suda je usvojilo žalbu tužilaštva i odredilo mu pritvor zbog opasnosti od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo. Zbog prvobitnog puštanja na slobodu Galić gradjani su organizovali proteste na Karaburmi, a ministraka pravde Maja Popović je krajem jula inicirala disciplinski postupak pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak koja je odbila da mu odredi pritvor.

Galić se na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem. On je nakon nesreće napustio lice mesta, nije se sam prijavio nakon nezgode, već ga je pronašla policija, i nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, jer mu je adresa prebivališta pasivizirana. Više puta je bio osudjivan, i to dva puta zbog izvršenja saobraćajnih krivičnih dela.

Tereti se da je 18. jula oko 20.15 upravljajući putničkim vozilom u ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je vozilom udario i obori tri pešaka koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica cije je povrede prouzrokovao.

U nezgodi su deca S. B. (2011.) i L. B. (2016.) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, a devetogodišnji dečak je od povreda preminuo u bolnici 22. jula. Otac M. B. zadobio je za sada lake telesne povrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: