Suđenje za ubistvo Jelene Marjanović: "Šerlok Holms", folija i mobilni telefon

Beograd -- Suđenje Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči nastavljeno je danas.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ suwannae1981.gmail.com
Ilustracija: Depositphotos/ suwannae1981.gmail.com

Pred Višim sudom u Beogradu trebalo bi da bude saslušan predstavnik Telekoma.

Danas je iskaz dao predstavnika Telekoma Slobodan Marović.

Marović je inače potpisnik izveštaja Telekoma, koji je suprotan navodima veštaka, i u kom se navodi da bi isklučivanje telefona moralo da bude registrovano, što se nije dogodilo u ovom slučaju, kao što je to tvrdio veštak za telekomunikacije Dragomir Vasiljević. On je govorio o mogućnostima detektovanja gašenja telefona i ostao je pri svom izveštaju, ali nije precizno odgovorio da li je Marjanović palio i gasio svoj mobilni telefon u vreme ubistva jer ga to niko nije pitao.

Ukazao je da se svako regularno gašenje telefona detektuje kod operatera i da detekcija može da izostane samo u slučaju neregularnog gašenja telefona, a to je vađenjem baterije. Marjanovićevi branioci su na to ukazali da iz njegovog telefona ne može da se izvadi baterija kako što je slučaj sa većinom novih "smart" telefona.

Potom je niz stručnih pitanja ovom svedoku postavljao veštak za telekomunikacije Dragomir Vasiljević koji je takođe ostao pri svom nalazu da je Marjanović u vreme ubistva Jelene isključio telefon na 26 minuta. Advokati Marjanovića su negodovali i prigovarali pitanjima veštaka, ocenivši da se on ponaša kao "Šerlok Holms". Tokom detaljnog ispitivanja predstavnika Telekoma, veštak je izvadio aluminijumsku foliju tvrdeći da, kada se njom obavije telefon, operateru ne dolaze signali, odnosno mogu da se ometaju.

Sledeće suđenje, na kom je planirano saslušanje veštaka za analizu zemljie, zakazano je za 1. i 4. novembar.

Marjanović je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.
Optužen za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode. Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je prošle godine sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge. On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva. I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 133 idi na stranu