Selaković u poseti Belgiji

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković boravi u zvaničnoj poseti Belgiji.

Izvor: Beta
Podeli
FOTO TANJUG/ MARINA MAKSIMOVIC, fotografija niske rezolucije/ nr
FOTO TANJUG/ MARINA MAKSIMOVIC, fotografija niske rezolucije/ nr

On je razgovarao danas u Briselu sa potpredsednicom vlade i ministarkom inostranih i evropskih poslova, spoljne trgovine i kulturnih institucija Belgije Sofi Vilmes i predsednicom Predstavničkog doma Federalnog parlamenta Elijan Tilije o bilateralnoj saradnji i procesu evrointegracije Srbije.

Selaković je rekao da je sa ministarkom Vilmes razgovarao o ukupnim odnosima Srbije i Belgije i dogovorio nastavak komunikacije kada su u pitanju evropske integracije Srbije.

"Ovo je bila prilika da upoznamo ministarku Vilmes sa onim što Srbija radi na ispunjavanju kriterijuma i uslova na našem evropskom putu, ali i zamolimo za više razumevanja i bolje vrednovanje rezultata koje u tom procesu postižemo", naveo je Selaković, prenosi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ministar Selaković i ministarka Vilmes su nakon sastanka potpisali Memorandum o razumevanju i saradnji dva ministarstva.

Selaković je nakon sastanaka ocenio da njegova prva bilateralna poseta Belgiji i prva poseta srpskog ministra spoljnih poslova Belgiji nakon osam godina ima poseban značaj s obzirom na činjenicu da ove godine dve zemlje obeležavaju 135 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Dodao je i da je imao i veoma uspešan i produktivan sastanak i sa predsednicom Predstavničkog doma Federalnog parlamenta Elijan Tiliju, sa kojom je razmotrio odnose i saradnju dve države i razgovarao o evropskom putu Srbije.

Najavljeno je da će tokom posete Briselu Selaković učestvovati i na okruglom stolu koji će okupiti predstavnike belgijskih kompanija koje posluju u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 107 idi na stranu