Haos u Hrvatskoj zbog maske u školi

Već sedam dana se ne smiruju napetosti pred osnovnom školom u Krapinskim Toplicama u Hrvatskoj. Razlog: Nošenje maski u školi.

Izvor: index.hr

Sreda, 15.09.2021.

10:03

Haos u Hrvatskoj zbog maske u školi
EPA-EFE Christian Bruna

Policija je, kako nezvanično saznaje portal Index.hr, jutros privela jednog antimaskera koji je došao da podrži Kristijana Gaćinu, oca dečaka koji već sedam dana ne ide na nastavu jer ne nosi masku u hodniku škole. Gaćina, njegova supruga i sin su se i jutros pojavili pred školom, ali dečak opet nije ušao na nastavu jer nije nosio masku.

Pred školom se jutros okupilo i nekoliko antimaskera koji daju podršku Gaćini, policija ih je legitimisala i jedan od njih je priveden jer nije želeo da pokaže ličnu kartu, navodi se u izveštaju hrvatskog portala.

Takođe, došlo je i do dva manja incidenta kada je jedan je muškarac iz automobila antimaskerima ispred škole doviknuo: "Bogami, lep primer dajete deci, đubrad", kao i kada se jedna od demonstrantkinja obrušila na novinare: "Strvinari. Tu uznemiravate dete, sve ih slikaj."

Policija je zamolila grupu antimaskera da se udalje iz okoline škole, ali su oni to odbili.

Oglasio se i ministar nauke i obrazovanja Radovan Fuchs koji je rekao da je slučaj iz Krapinskih Toplica vrlo tužna priča, koja se prelama preko leđa deteta zbog stava roditelja.

Rekao je da ne može to da razume, kao i da malo ko može razumeti da neko svoje dete ne pušta u školu zbog maske koja se mora nositi na hodniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: