Hapšenje u Novom Sadu: Prevara od 33 miliona dinara

Policija u Novom Sadu uhapsila je P. M. zbog sumnje da je prevarom oštetio preduzeće za 33,4 miliona dinara. Traga se za saučesnikom koji je pobegao.

Izvor: Beta

Sreda, 15.09.2021.

14:16

Hapšenje u Novom Sadu: Prevara od 33 miliona dinara
Foto: Shutterstok/Happy Lenses

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsila P. M. (1976), dok za jednom osobom traga, zbog sumnje da su prevarom oštetili preduzeće "SBA oplate" za oko 33,4 miliona dinara, saopšteno je danas.

Navodi se da su Beograđanin P. M. kao odgovorno lice preduzeća "Semenarstvo" i drugi osumnjičeni krajem 2020. lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu odgovorno lice preduzeća "SBA oplate" i naveli ga da izda robu u zakup koju nisu platili i vratili u ugovornom roku o zakupu, kao i da su robu prodali bez evidentiranja u poslovnoj dokumentaciji.

"Na taj način su oštetili preduzeće 'SBA oplate' za navedeni iznos za koji su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist", stoji u saopštenju. Osumnjičenom P. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu, biće priveden u nadležno tužilaštvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: