Još 7.628 zaraženih

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je registrovano još 7.628 novozaraženih koronavirusom.

Izvor: B92

Sreda, 15.09.2021.

15:00

Još 7.628 zaraženih
Foto: EPA-EFE/Filippo Venezia

Preminule su 32 osobe.

Testirano je 26.008 ljudi.

Prema poslednjim podacima, na respiratorima se nalazi 167 pacijenata, a na bolničkom lečenju je 3.621 osoba.

Bez konačne odluke

Ministarstvo prosvete ranije je danas saopštilo da još nije doneta konačna odluka koja se tiče testiranja đaka na koronavirus.

Kako su saopštili, posle gostovanja prvog potpredsednika vlade i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića u medijima, pojavila su se različita tumačenja vezana za testiranje učenika, kao i za procenat pozitivnih učenika u razredu na osnovu kojeg odeljenje prelazi na onlajn nastavu.

"Važno je da preciziramo da konačna odluka o tome nije još doneta, već da Tim za škole, sastavljen od predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje 'Milan Jovanović Batut' razgovara na koji način je najbolje da se sačuva redovna nastava", navedeno je u saopštenju.

"Ovo je maraton"

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, u govoru o stanju EU kazala je da vreme koronavirusa još nije gotovo.

Fon der Lajenova je pred Evropskim parlamentom u Strazburu naglasila da je EU među svetskim liderima po broju vakinisanih (preko 70 porcenata odraslih), ali i po broju doniranih vakcina širom sveta (700 miliona) .

"Pandemija je maraton, a ne trka. Zato je naš prvi prioritet ubrzanje vakcinacije širom sveta. EK će podeliti još 200 miliona doza širom sveta", istakla je Ursula fon der Lajen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: