Skupština menja Kodeks ponašanja poslanika

Administrativni odbor usvojio je izmene Kodeksa ponašanja narodnih poslanika i uputio ga skupštini na usvajanje.

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.09.2021.

12:45

Skupština menja Kodeks ponašanja poslanika
Foto: EPA-EFE /KOCA SULEJMANOVIC

Predsednik Administrativnog odbora Aleksandar Martinović objasnio je da se izmene vrše kako bi se ispunile preporuke Grupe država za borbu protiv korupcije (GREKO).

On je na sednici rekao da je odbor iz vlade dobio molbu i preporuke izmene Kodeksa koji bi, kako je rekao, trebalo što pre da se usvoji.

“Sačinjen je tekst predloga i nadam se da ćemo uspeti da donesemo Kodeks, da počnemo da primenjujemo neke odredbe koje se tiču rada Etičke komisije kako bismo krajem oktobra kada ponovo zaseda GREKO dobili pozitivnu ocenu u onom delu koji se odnosi na Kodeks”, objasnio je Martinović.

Martinović je najavio da će predložiti da se izmene i dopune Kodeksa ponašanja narodnih poslanika usvoje po hitnom postupku kako bi se pomoglo državi da ubrza proces evropskih integracija.

“Nije ovo ništa strašno, ne traže ništa što bi nas ponižavalo kao državu, smatraju da je Etička komisija važna, ja isto to mislim. Malo će nam Kodeks biti obimniji nego što je bio”, rekao je predsednik Odbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: