Šapić: Izjava Saše Jankovića pokazala kakvi pritisci nas čekaju

Beograd -- Aleksandar Šapić ocenio je izjavu Saše Jankovića da ima objašnjenje kako da ruši predsednika,kao ništa iznenađujuće za njega.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Screenshot/TV B92
Foto: Screenshot/TV B92

"Reč je o ambasadorima, znam i koji su" VIDEO/FOTO "Vučića je to pogodilo, nije mogao ni da pretpostavi" VIDEO

Pokušavaju da oslabe Srbiju i personifikaciju švega što je Srbija danas a to je predsednik Srbije, rekao je potpredsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić, i naglasio da mu je Janković ispirčao ranije nešto o tome ali ne tako detaljno, te da ta izjava pokazuje šta nas sve čeka.

Šapić je tako odgovorio na da prokomenariše izjavu Jankovića da je trpeo pritiske sa raznih strana da se približi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kako bi ga "rušio iznutra i u nekom trenutku došao na njegovo mesto " i da su mu "politički stratezi, ambasadori, kvaziprijatelji" govorili da su on i Vučić isto godište, da se poznaju, da ga Vučić poštuje i da bi trebalo da bude "super s njim" i "podvuče mu se pod kožu", a onda u jednom trenutku da sve preokrene.

To je stvar koja na našim prostorima ima dužu genezu, a intenzitet pritisaka zavisi od snage ličnosti koja je personfikacija srpske politike i države, rekao je Šapić i naglasio da pre osam ili devet godina pritisci nisu bili ni približni kao danas.

Kako ste nezavisniji, kako vaša potika ima veći efekat na jačanje ekokonomije, kako imate snažniji uticaj i snažniju poziciju u regionu provocirate takve radnje, rekao je Šapić i dodao da su velike slile uvek pokušavale da kontrolišu male narode i da kroz aktuelne vlasti ostvaruju svoje ciljeve, namere, da sprovode svoje imperilalističke težnje.

To je kako dodaje pojačano poslednjih godina.

"Vučić je meta broj jedan zato što je Srbija značajno različita od države od pre 10-ak godina, snažna je država, geopolitički smo dobro pozicionirani, nas uticaj je veći i značajniji, imamo dobre odnose sa mnogim svetskim silama, što pokazuje i dolazak kancelarke Angele Merkel koje se ukazuje predsedniku", rekao je Šapić.

Povodom Jankovićevih komentara da postoje ambasadori, kvazi prijatelji i stratezi koji su mu objašnjavali kako da se približi predsedniku Srbije, rekao da sa Jankovićem ima dobar politički odnos.

Mislim da će Janković povodom onog što je rekao biti prokazan i etiketiran od dela opozicije, rekao je Šapić. Kada o svemu tome govori Saša Janković nema sprdnje dela medija, rekao je Šapić.

"Ovo što je rekao najveća je potvrda, voleli ili ne Aleksandra Vučića, da Vučić kao prvi čovek države kao kreator politke i reprezent i države Srbije vodi suverenu i nezvaisnu slobodarsku politiku meta", rekao je Šapic.

Kaže da je Jankovićeva izjava važna za istoriju Srbije jer potvrđuje da ne postoji niko ko više voli Srbiju od nas i da će velike sile pokušavati da naprave oktroisanu zemlju, na koju će moći da vrše pritisak, gde će kroz određene sturkture vlasti moći da sprovode svoju politiku, i da će svako ko se suprotstavi biti meta.

Prema njegovim rečima, ta izjava je pokazala šta nas čeka i razlog je, kako je rekao, da stavimo prst na čelo i kažemo dobro različiti smo, ali da li treba da dozvolimo da to naše nejedinstvo utiče na nas i da ne budemo jedinstveni po pitanju krucijalnih stvari ili važnih nacionalnih interesa.

"Možete da budete protiv aktuelne vlasti ali ne i protiv svoj države i naroda, unturašnje stvari treba da rešavamo sami" rekao je i izrazio žaljenje što u Hrvatskoj, bez obzira kakva je unutrašnja situacija, nema disonantnih tonova kada je reč o Srbiji.

Ovde kada je reč o današnjem prazniku Danu srpskog jedinstva, kada želite da čuvate svoj identet, kulturu ....imamo sprdnju.

"Nema tu pretenzija, samo želja da se očuva jedinstvo, kultura, pismo, da na kraju krajeva naš narod rasut po svetu dobije pravu maticu na koju može da se osloni", rekao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 100 idi na stranu