"Kako da narod optužen za genocid bude gotovo istrebljen, a Albanaca ima više nego ikad"

Izjave premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija da se sprema tužba protiv Srbije za genocid nerealne su, rekao je predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

Nova Kurtijeva pretnja: "Tužićemo Srbiju za genocid"

Komentarišući Kurtijevu jučerašnju izjavu da takozvano Kosovo sprema tužba protiv Srbije za genocid i to nakon sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Tirani, Dačić je za TV Pink kazao i da ne zna čemu sada služe te izjave jer je prošlo vreme predizbornih kampanja.

"Ne znam čemu sve to može da služi zato što to nije realno. Ako vi nad nekim počinite genocid, kako je onda moguće da taj narod koji je optužen za genocid bude gotovo istrebljen sa KiM, a Albanaca ima više nego što ih je bilo", kazao je Dačić.

Predsednik parlamenta Srbije komentarisao je i izjave Angele Merkel da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić čovek koji održi i poštuje ono što se dogovori ili potpiše i naveo da je rukovodstvo naše zemlje ukazivalo i ranije na to da se na Srbiju sada gleda kao na kredibilnog partnera, ali da je velika razlika kada to kaže Angela Merkel.

"Sve vreme od kada postoji ova vlast sa različitim funkcijama, od kada je predsednik Vučić bio prvo premijer, a sada i predsednik, naša pozicija je potpuno jasna, ali drugačije je kada kaže Merkel, a ne kada mi sami pričamo", naveo je Dačić.

Osvrnuvši se na posetu Angele Merkel Beogradu i porukama koje je poslala, Dačić kaže da je nemačka kancelarka ponovila ono za šta se zalagala sve vreme.

"Njena poseta je rezime onoga što je ona uradila. I ranije je podržavala proširenje EU za razliku od nekih drugih, pa čak je i Francuska u početku bila protiv toga", kazao je.

Dačić dodaje da je Srbija zahvalna Merkelovoj koja je, kako kaže, imala razumevanja za probleme naše zemlje i nije vršila pritisak, niti je ucenjivala srpsko rukovodstvo. Kada je u pitanju buduća pozicija Nemačke, predsednik srpskog parlamenta kaže da je potrebno da se sačekaju izbori u toj zemlji, kao i formiranje vlade pa da se onda sagleda.

U svakom slučaju, Dačić smatra da se generalno pozicija Nemačke neće menjati u ključnim pitanjima, makar kada je reč u odnosu sa Srbijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 100 idi na stranu