Predsednik Srbije sa delegacijom Senata FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas delegaciju Senata Republike Francuske.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/ MARTIN DIVISEK
Foto: EPA-EFE/ MARTIN DIVISEK

On je tom prilikom istakao da Srbija i Francuska stalno potvrđuju svoje istinsko i postojano prijateljstvo, kao i opredeljenje da sarađuju u svim oblastima od zajedničkog interesa.

S tim u vezi, predsednik Vučić je naveo primere uspešne ekonomske saradnje, kakvo je učešće eminentnih francuskih kompanija u upravljanju aerodromom i izgradnji metroa u Beogradu, i istakao značaj zajedničkih projekata za ekonomski napredak naše zemlje, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je izrazio zahvalnost za podršku Francuske u evropskim integracijama Srbije, na koju, kako je rekla predsednica Grupe prijateljstva Francuska - Zapadni Balkan u francuskom Senatu Marta de Sidrak, možemo da računamo i u budućnosti.

Francuska senatorka je istakla da pomno prate reforme i ekonomski napredak u Srbiji, sa željom da još više kompanija iz Francuske sagleda mogućnosti za investiranje, te da nameravaju da u Senatu organizuju predstavljanje srpskih ekonomskih potencijala.

Vučić i članovi delegacije francuskog Senata razgovarali su i o drugim oblastima saradnje. Predsednik Vučić je naglasio da je za Srbiju, imajući u vidu ugled i uticaj Francuske, pažnja, koju predsednik Makron iskazuje prema našoj zemlji, od najvećeg značaja. Takođe je izarazio nadu da će i parlamentarna saradnja dveju zemalja još jačati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 99 idi na stranu