Greškom uhapšen: "U jednom trenutku jedeš u restoranu, u drugom si u holandskom zatvoru" FOTO

Engleza Mark L. uhapsila je naoružana holandska policija, pozivajući se na evropski nalog za hapšenje koji su izdale italijanske vlasti.

Izvor: B92

Utorak, 14.09.2021.

17:26

Greškom uhapšen:
Foto:EPA/ POLICE

Mark L. 54-godišnji navijač Formule 1 iz Liverpula, uhapšen je u Holandiji nakon što ga je zamenio šef sicilijanske mafije Mateo Mesina Denar (59), zvani Diabolik.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, policija ga je u sredu u Hagu odvezla u stanicu sa povezom preko očiju, misleći da je uhvatila opasnog italijanskog kriminalca. Mark L., koji je 5. septembra učestvovao u trci Formule 1, sada je pušten, saopštilo je holandsko javno tužilaštvo.

Muškarac i njegov sin jeli su u restoranu kada je naoružana policija upala, noseći evropski nalog za hapšenje koji su izdale italijanske vlasti.

"Bilo je to kao loš film, prava mora. Zamislite da u jednom trenutku jedete, a sledećeg sedite u holandskom zatvoru sa maksimalnom zaštitom", rekao je njegov advokat Leon van Klef.

Portparolka javnog tužilaštva rekla je da je Mark L. dokazao da je engleski državljanin, a ne osoba koju traže italijanske vlasti. Naredba za njegovo hitno puštanje na slobodu izdata je iste večeri.

Denaro se tražio zbog bombardovanja 1993. u kojem je poginulo deset ljudi, a 93 je povređeno. Zloglasni italijanski mafijaš jednom se hvalio da može da napuni groblje svojim žrtvama.

Javnosti je poznat i kao Diabolik - taj nadimak je uzeo po neuhvatljivom lopovu stripova - a mnogi ga smatraju naslednikom dva mafijaška kuma koji su trenutno u zatvoru. Denaro je u bekstvu od 1993.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: